22 oktober 2012

Förbereder poolen för vintern


Vad händer med tiden? Vart tog den här sommaren vägen? Vi har som vanligt haft en mycket trevlig och omväxlande säsong men nu närmar den sig slutet. Vår 7:e säsong här på La Pomme d'Or, visst hoppades vi att det skulle gå bra när vi satte igång men det var ju bara förhoppningar. Nu vet vi att det är detta vi gillar och det fungerar, vilket är väldigt glädjande.

Vi har börjat förbereda oss för vintern. En viktig sak att fixa är att stänga ner poolen för vintern. Det tar några dagar och idag så tyckt vi att det var en bra dag för "börja stänga poolen 2012".



När vi öppnade poolen var termometern fortfarande kvar, ja varmt kanske det inte var men enligt svenska mått kanske ändå badbart? Nästan 17+ ja om det var varmare i luften kanske, idag hade vi +19 så pooldopp kanske inte var det vi helst ville idag.

Innan man kan stänga poolen för vintern måste den rengöras. 


Först måste poolen "dammsugas" vilket gick ganska fort, det var inte så mycket skräp i den. Vi var också tvungna att tömma ut lite vatten efter de senaste veckorna myckna regnande.



Ju mer noggrann man är vid nedstängningen  ju lättare går det till våren att öppna upp igen. Så även kanterna gjordes rent, sedan justerade vi ph till 7,4 och gjorde en "brome-chock". Vi har inte klor i poolen utan brom. Brom ska ha fördelar gentemot klor och vi är nöjda. Nu ska pumpen gå i minst 24 timmar så att allt vatten blandas med ph+ och brom sedan är det dags för nästa steg i stängningen. Så fortsättning följer......


Men lite lockande ser det väl ändå ut eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.