26 maj 2015

Det doftar så gott i vårt kök


I helgen fick vi ett mail från Self fraise. Det är självplockningen för jordgubbar.
De hade öppnat för säsongen. Vi älskar jordgubbar så i eftermiddags åkte vi till Bignoux där den ligger.

Vi har plockat jordgubbar så tidigt som den 7 maj något år så i år är det rätt sent för premiär.


Det var torrt i jordgubbslandet och en hel del omogna gubbar också. Men de som var mogna var söta och goda. Fasta i köttet. Vi plockade var sin hink, totalt blev det 7,3 kg.


Ikväll kokte jag bara så vi får lite sylt till frukost. Det är en av mina favoritsylter med stjärnanis och vanilj, så mumsig.



Det doftar så gott av jordgubbar, vanilj och anis i vårt kök.

Men även utanför köket doftar det ljuvligt.  Precis utanför vår dörr växer en kaprifol som nu på kvällen sprider väldoft till vår gård.


1 kommentar:

  1. Gott med jordgubbar. Här har de just börjat blomma. Vi brukar inte få så väldigt många och förra året åt hunden upp det mesta.

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.