18 juli 2010

Historiens vingslag med musketörer, kardinaler och gycklare

Det var nästan som att kliva in i 1600-talets Frankrike. Där var D'Artagnan, Athos, Porthos och Aramis utkämpandes svärdbattaljer när de blivit förolämpade av någon adelsman.
Det var en fantastisk stämning i Richelieu idag med skådespelare utklädda till musketörer, kardinaler, gycklare, adelsdamer i krinoliner, tiggare och annat. Hela staden var omgjord inför detta evenemang. Rätt var det var var det en svärd-duell, musikanter som spelade, en parad med trumslagare och flöjtspelare. Och mat, vi är ju i alla fall i Frankrike. Det fanns matställen överallt både av det finare och det enklare slaget. Vi valde att äta en lunchbuffé à la volonté. D v s man äter så mycket som man vill. Det var gott och mycket. Vi delade bord med en trevlig, äldre fransk gentleman och hans son. Han var mycket vänlig och berättade att han besökt Sverige för att följa i vikingarnas fotspår. Han var väldigt intresserad av vikingarna eftersom de hade varit i Loire på 1000-talet och bl a ska en viking ha byggt det ursprungliga slottet i Ussé. Ett slott som han varmt rekommenderade oss att besöka.
Så efter att han vandrat runt lite till i Richelieu och tittat på vad de hade att bjuda oss åkte vi vidare mot Ussé och Törnrosa-slottet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.