11 juni 2011

En arbetsfri dag


Idag hade vi bestämt oss för att ha en arbetsfri dag. Efter frukost runt 10.30 lämnade vi La Pomme för att åka till en antikmässa i Richelieu. Vi tog vägen förbi Chatellerault för att beundra områdets mest omtalade installation. Ni kanske tror att det är leksaksbilar? Då tar ni helt fel, installationen består av verkliga bilar och den väger över 20 ton.





Richelieu är en stad som byggdes av den beryktade kardinalen med samma namn. Han lät bygga staden mellan åren 1631 till 1642 när han dog. Vårt besök var inte av den historiska arten idag utan vi skulle titta på antikmässan som arrangerades i stans täckta saluhall, där det vanligtvis är en matmarknad. Lusten till inköp fanns men prislapparna gjorde att lusten försvann. Klockan var lunchtid och vi styrde kosan till Saumur vid Loire.


Vi hade packat ner en liten lunchkorg. På vägen hade vi köpt en baugette och nu fattades det bara några tomater. Vi stannade till i Saumur för att handla dessa. När man skall ha något så hittar man det inte. Vi gick förbi marknaden och irrade runt i stan utan att hitta några tomater. På vägen tillbaka till bilen hamnade vi naturligtvis på marknaden som var avslutad och torghandlarna höll på att packa sina bilar. Vi fick i alla köpa några tomater. På vägen mot Vouvray stannade vi vid floden och åt en välförtjänt lunch.

Vårt nästa mål var vinmässan i Vouvray. Vinerna från detta område, de vita är enligt vår mening bland de bästa vi har druckit i Frankrike. Mässan hölls i en fantastisk grotta i berget. Vi började pröva de torra vita. Efter att ha besökt ett 10-tal vinproducenter var det dags för de söta vinerna som var rena godiset. Kvaliteten på vinerna var enastående. Det var tid för beslut. Vi kunde ha köpt viner från alla producenterna, men vi nöjde oss med att köpa från 3 stycken. Det blev både torra och söta viner med i bilen hem. Ni som besöker La Pomme d'Or måste provsmaka dessa viner och då speciellt de söta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.