24 juli 2011

Matlagningskurs test på La Pomme d'Or

I fredags hade vi en test-matlagningskurs här på La Pomme d'Or. Vi vill erbjuda våra gäster en halvdagars kurs när de besöker oss och därför tänkte vi testa hur det fungerade. Till vår hjälp med kurserna kommer vi att ha kocken Aaron Tighe från Circle of Missé.


Den första rätten
vi förberedde var tempura friterade grönsaker,
squash-blommor från trädgårdslandet, mini-squash och salviablad fyllda med sardeller.



Vi gjorde egen pasta, vilket var det moment som vi alla tyckte bäst om.





Hanne kavlade ut pastan i maskinen och sedan så använde vi en "pasta-gitarr" för att göra en slags spagetti. Jättekul.












Här hänger vår pasta på tork på bardisken.











Sedan gjorde vi en förrätt, en vitlökssoppa med
tomatgratinerat bröd och pocherade ägg.






Här är resultatet, en väldigt delikat och annorlunda soppa.







Vi använde spisen i Stallet när vi friterade våra tempura-grönsaker







Till vår hemgjorda pasta fräste vi räkor i vitlök och chili, enkelt och gott.





Vi tyckte alla att vi hade en trevlig, rolig och avslappnad eftermiddag och vi fick lära oss lite nya matlagningsmoment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.