14 januari 2012

Surdegsbakningskurs


Jag har deltagit i en tvådagars surdegsbaknings-kurs med Sébàstien Boudet konditor, bagare, fransman, passionerad av bakning och råvaran. En otrolig inspiratör och entreprenör och förespråkare för den rena råvaran.

Här får vi lära oss hur vi ska blanda degen till ett bra surdegsbröd.








Så här ser degen ut efter att ha blivit blandad, har vilat en timme (autolys) och sedan blivit slagen till en bra konsistens och form.









Här skärs det till baguetter.













Degen blev till olika former och några med lite smaksättning.










Brödkakor färdiga för att skjutsas in i ugnen.










Det härliga resultatet.










Vi hann även göra ett gäng med chouquettes av pàte à choux.









Underbara fantastiska, doftande surdegsbröd.








Efter avslutad kurs blev det lite ost och vin till de härliga bröden.








De bröd jag fick med mig hem efter avslutad kurs och en påse med chouquettes.

Jag kan verkligen rekommendera era alla att delat någon gång i Sébàstiens kurser. Det är otroligt inspirerande, stimulerande och känns det som hälsosam kurs. Bättre än ett gympa-pass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.