28 juni 2012

Trädgårdsfestival

Igår besökte vi ett nytt slott i Loire, Chaumont-sur-Loire. Där är det trädgårdsfestival hela sommaren och eftersom vi har besök av vänner tänkte vi passa på nu innan högsäsongen börjar.


Själva slottet var väl inte så märkvärdigt, endast bottenvåningen var något att se. Resten var ganska förstört. Men det var flera utställningar av konst i de tomma rummen, men det var inte vår "cup of tea" som man säger. Det roliga med slottet var att Diana av Poitiers hade fått slottet av Chatarina av Medici, efter att hon fått ge tillbaka Chenonceau, till samma Chatarina. Och Chenonceau är ett av vår favoritslott i Loire. Och Diana och Chatarina är fascinerande kvinnor.

Det som var kul att se var trädgårdsfestivalen. Den pågår till och med 21 oktober. Det var ett 20-tal olika trädgårdsinstallationer att besöka. Den ena mer originell än den andra.


Det var verkligen inspirerande. Nu har det trots allt hänt lite i vår trädgård. Vi har haft besök från Sverige i två veckor och våra gäster har haft fullt upp med att ta hand om vår trädgård. De har klippt och rensat sådant som vi själva inte har hunnit med, det känns skönt.

Men åter till trädgårdarna på Chaumont-sur -Loire. Förutom de temporära trädgårdarna finns det även en stor permanent trädgård med olika installationer även i den. Som denna med stegarna som jag gillade.


Det var en underbar dag som avslutades i gamla Tours med middag på Chez Gerard. Sen vandrade vi tillbaka till bilen i en nästan medelhavs-varm stad, mätta och belåtna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.