03 april 2013

Inne och ute



Idag har det varit både inomhus och utomhus jobb. Påsken har kommit och gått med väldig fart, påskdekorationerna får vara kvar till efter helgen. Vi är nu inne i april en rätt sval sådan men idag på eftermiddagen var det i alla fall rätt behagligt. Dessutom märker vi tydligt av sommartiden med de långa ljusa kvällarna.


Förmiddagen jobbade vi i köket med att riva lite till och plocka undan. Kommer nog att bli bra.


På eftermiddagen jobbade vi i trädgården, Peter klippte gräset för tredje gången sedan vi kom ner den 10 mars. Idag tog han också fram jordfräsen och vände lite på jorden i grönsakslandet.


Vi rensade i hallonhäcken och la ut tidningspapper och gräsklipp för att förhindra nytt ogräs.


Jag rensade runt rabarbern, vissa var väldigt små, medan andra hade kommit längre.


Feta daggmaskar slingrade iväg när jag grävde runt i jorden.


Ja det var en riktigt skön dag.

2 kommentarer:

  1. Så flitiga ni är! Men det är härligt efter denna långa vinter att komma ut och få börja med trädgårdsjobbet. Vi har dock inte kommit till gräsklippning ännu :) men väl till planering av några förändringar av kökslandet. Bra tips med tidning och gräsklipp mot ogräs - det funkar alltså?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, flitiga som små bin, men det behövs det är också en hel del att ta hand om. Vi tycker att det fungerar jättebra med tidningar och gräsklipp, dels stoppas det mesta ogräset, det håller jorden lite mer fuktig vid torr väderlek och det verkar att göda hallonen också. De växer så att det knakar. Enkelt men väldigt effektivt.

      Radera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.