15 april 2010

Materialinköp

Oh la la vilken dag. Vissa dagar gör man väldigt mycket fast det inte känns så. Jo det är tröttsamt men nödvändigt men skulle kanske kunna skötas lite mer effektivt. Idag behövde vi införskaffa material till tak-projektet. Men det första som behövdes göras var att lämna in gräsklipparen på lagning för den slutade att fungera igår.
Så efter frukost lastades gräsklipparen upp på släpet och släpet kopplades på bilen för färd till "gräsklipparverkstaden" i Chauvigny.
Efter avlämning av maskinen vändes bilen mot Chasseneuil där byggvaruhuset Leroy Merlin ligger. Det tar alltid tid att gå igenom detta varuhus och vi inhandlade vissa av sakerna på vår lista och även 2 takskivor för att se ifall de kommer att fungera.
Sedan åkte vi till Dissay och Brico Depo, även det ett byggvaruhus med bra pris på virke. Vet inte vad vi tänkte på, kanske vi glömde bort eller förträngde det, men när vi kom fram hade de precis stängt för lunch!!
Eftersom vårt blodsocker-värde var på 0 så tyckte vi att det var lika bra att äta vi också. Sagt och gjort tillbaka till Chasseneuil där det ligger en kina-restaurang med "buffé à la volonté"=äta hur mycket ni vill, för 9,80 Euro.
Strax efter 14.00 var vi åter på Brico-Depo. Som vanligt var det kaos inne på material-gården där man kör in med sin egen bil. Så det tog en stund att lasta de reglar vi behövde, eftersom en av de anställda behövde lyfta ner dem med sin truck först. Men eftersom de inte hade de bultar vi behövde för att sätta fast reglarna på stolparna, bestämde vi oss för att åka tillbaka till Leroy Merlin.
Men även där var de eftertraktade bultarna slut, det fanns bara 2 st, dessutom var de långa träborrarna 16mm i diameter också slut. Nu var vi nästan på väg att ge upp men skam den som ger sig. Ett sista försök, vi åkte till Poitiers Sud och Castorama. De andra butikerna ligger naturligtvis norr om Poitiers.
Äntligen hittade vi 4 st bultar i rätt dimension. Nu saknades bara en lång träborr. Men hu vad dyr den var 27 Euro. Eftersom de inköpta bultarna var 240mm x 14mm och inte 16 mm som på de andra butikerna kom Peter på att på Leroy Merlin hade de rätt borr för endast 9.90 Euro.
Så 17.45 kom vi för tredje gången idag till vårt favorit byggvaruhus. Och 18.15 var vi äntligen tillbaka på La Pomme d'Or efter en massa bilkörande men med det vi behöver för att kunna fortsätta att jobba under helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.