29 september 2010

Vindruvsplockning på BrescouEfter att ha hämtat upp några andra svenskar i Roujan anlände vi till vingården Brescou i Alignan-du-Vent strax före 8. Solen hade gått upp och strålade från
en molnfri himmel men det var fortfarande svalt i luften men det blev snart varmare, mycket varmare.
Vi fick en genomgång av Peter som förestår vingården så vi visste hur vi skulle plocka de cabernet savignon druvor som vi hade kommit för att plocka. Vi var 20 st svenskar, vissa bofasta i området och andra där på besök. Vi blev utrustade med var sin sekatör och var sin hink och så var det dags att ge oss ut i vinfälten.
Vi kämpade på bra, det blev några klipp i fingrar och ömma ryggar men i stort så klarade vi oss bra. Vi tog en kaffepaus vid 10 tiden och vid halv 1 sa Lennart att nu kunde det räcka och vi var inte så ledsna för det. Då hade vi lyckats plocka 4 ton druvor. När vinet är klart kommer det att bli ungefär 1200 flaskor Cabernet Savignon Prestige.

Efter att vi blivit bjudna på lunch och vin, fick vi en guidad tur i vineriet och en liten vinprovning av gårdens viner.
Strax före 18 var vi tillbaka i Marseillan och vår båt. Vi tog en cykeltur runt byn för att få röra lite på våra trötta ryggar innan vi lagade middag och tog igen oss efter en fantastiskt trevlig och rolig dag i vingården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.