09 april 2011

Sommar på riktigt i april

Hemma igen efter att varit borta i fyra månader finns det mycket att ta tag i. Ogräset har fått härja fritt, gräset har växt ankelhögt. Våra pelargoner, citronträd och palmerna har övervintrat i badrummet till Stallet. Det mesta verkar ha överlevt utom ett av citronträden.
I höstas fyndade vi ett planteringsbord för 30 euro på Lidl, idag var det dags att montera och börja använda det. Än så länge är jag nöjd. Måste bara inhandla ny planteringsjord, sedan är det dags att ta ta i omplantering.
Peter har klippt gräs både med gräsklippare och trimmer. Dessutom har han rensat bort ogräset runt vår hallonhäck och täckt marken med först tidningspapper och sedan gräsklipp. Nu håller vi tummarna att ogräset inte kan ta sig igenom,

Vi är glada att sommaren redan verkar ha kommit hit. Idag var det klarblå himmel och +26 i skuggan. Vi har satt igång poolen och håller vädret i sig kanske det går att ta ett dopp till nästa helg.

Efter avslutat dagsverke satt vi en stund och njöt med var sitt glas rosé. Då var klockan 20.00 och termometern visade på +22. Vive l' été.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.