10 maj 2011

En fransman äter inte lunch utomhus

Lunchtid i La Chapelle Moulière. Kommunen har gjort iordning på torget och nu är det snyggt och prydligt. Gjutna gångar, nya gräsmattor, nyplanterade träd och en parkering för restaurangens gäster. Kanske lite för sterilt i min smak men säkert lättskött.

Dessutom är vi väldigt glada att Oscar Jyr har öppnat både restaurangen och butiken sedan augusti förra året. Sju dagar i veckan serverar de lunch och på fredagar och lördagar har de även middagsöppet.
Den lilla butiken är relativt välsorterad bl a med en kött- och charkdisk tack vare att de även har en charkuteri-butik i Chauvigny. Och de öppnar kl 7 på morgonen så de som vill kan köpa färska baguetter till frukost.

Men åter till min rubrik. Även om Oscar Jyr har anordnat en väldigt trevlig uteservering också men parasoll, stolar och bord så verkar inte de fransmän som äter sin lunch där vilja sitta ute. Det är fullt på parkeringen utanför, vädret är strålande och temperaturen helt lagom, men fransmännen väljer att sitta inne. Det skulle vara i Sverige det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.