15 april 2012

Tillbaka på La Pomme d'Or

Nu har vi varit tillbaka på La Pomme d'Or några veckor efter vår mycket trevliga skidresa till La Plagne. Som vanligt är det mycket som skall förberedas innan de första gästerna kommer. Alltid är det något som händer när man bor som vi gör. Redan innan vi åkte till Alperna var det problem med toaletten i vårt hus, men redan några dagar efter hemkomsten blev det akut. Skitgubben Peter fick sätt på sig gummihandskar och öppna upp avloppet. Det blev några vänder med välfyllda hinkar innan det var fritt igen.
De första gästerna skulle komma den 7 april så vi gjorde en storstädning av Gästhuset och då menar jag inte en städning alla Peter utan en enligt Eva-Lotta, vilket innebär att huset vänds upp och ner. Kvällen innan satte vi på varmvattnet och när vi kollade på morgonen fanns det inget varmvatten. Nödlösning 1 tog vid. Stallet fick städas.
Vi hann inte mer än sätta på varmvattnet innan strömmen började slå av. Den slog av hela tiden så vi fick lämna nödlösning 1. Medan vi stod och skakade våra huvuden vi proppskåpet kom herr Puchard för att diskutera en offert. Det visade sig att han är elektriker också. Han konstaterade att det inte kom fram någon ström till varmvattenberedaren så han gjorde några omkopplingar i vårt elskåp innan varmvattenberedaren började fungera igen. Hela tiden mumlade han något om att vårt elskåp var som en "bordell", det lät i alla fall så men han menade att den var rena katastrofen. Det slutade med att han fick lämna en "devis" offert på att byta ut elcentralen. Hans lilla besök var lönsamt för honom men väldigt kostsamt för oss eftersom vi accepterade han devis.
Vi kan i alla fall trösta oss med att baren är öppen igen och att en Kir Royal smakade lika bra i år igen. Vinkällaren är också påfylld. Vi var på en vinmässa helgen efter vår återkomst från Alperna och köpte några trevliga viner. Bland annat köpte vi ett antal helt fantastiska söta viner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.