30 april 2012

Tertialrapport


Fyra månader har redan passerat av 2012. Huvaligen vad tiden går. Men så är det när man har roligt sägs det.
Nu kan vi inte säga att allt vi gör är roligt men en hel del är det eller kommer att bli det när det är klart.

Om vi vädermässigt ska summera de första månaderna av 2012, så kan vi säga att de sista 14 dagarna inte
har varit så roliga. Här i Vienne var januari, februari och mars torrare och varmare än normalt. Enligt Meteo France, vi kom ju först tillbaka i mitten av mars, men då var det nästan sommartemperaturer och soligt och skönt.

Det är annat än vad vi kan säga om april. Första delen var i och för sig svalare än normalt med en del regn men de sista 2 veckorna har varit exceptionella, 1 dag utan regn, annars regn varje dag. Nu har inte det gjort att alla vattendepåer är påfyllda tydligen, men det kan inte vara långt ifrån. Vi läste i tidningen idag att i lördags slogs det ett regnrekord i Poitiers, det kom 41,3 mm under dagen och det slog det gamla rekordet från den 25 april 1926 då det föll 35,2 mm. Nu hoppas vi på en varm och solig maj, rapport kommer om en månad.

Men kanske har det varit tur att vädret har varit taskigt, det har gjort att vi har jobbat på bra inne och inte längtat ut i solen. Fast bilden ovan är från Chinon förra lördagen (21 april) där det var vinmässa. Den dagen bjöd på blandat väder, allt från spöregn, hagel till en skön sol.


Vi har tapetserat den nya väggen mellan toaletten och rummet på Vinden. Detta är utsidan.
Och detta är insidan. Vi är nöjda med resultatet hittills. Nu i veckan kommer golvläggarna och rörmokaren. Då kommer det förhoppningsvis att börja kännas mer färdigt. Vi var och handlade toalett, handfat och ny duschkabin i förra veckan och de ligger nu och väntar på att bli monterade.

Men det är inte bara på Vinden som det har jobbats. Även om det mesta gjordes redan i höstas innan vi åkte till Sverige, så satte vi idag upp sänghimmelen, vilket gjorde att det känns mer färdigt. Jag pratar om vårt lilla gästrum, fd kontoret som har blivit så fint. Nu väntar vi på att familj och vänner ska komma och besöka oss. Och sova under citronträdet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.