11 juli 2012

Les Heures Vagabondes

Sedan 2004 anordnas det här i Vienne ett antal gratiskonserter varje sommar. Det är Conseil Général de la Vienne som ligger bakom detta jättearrangemang. I år är det 14 gratiskonserter mellan den 6 juli till den 15 augusti. Den första drog mellan 6 - 7 tusen åhörare och var i fredags kväll. Den andra var i lördags och drog hela 10 tusen åhörare. Vi åkte på den tredje som var i går kväll i Couhé, ca 1 timmes bilresa från oss.


Gårdagens artist var Michel Jonasz, som enligt tidningen inte behövde någon närmare presentation. Jaså? Vi hade ingen aning om vem han är. Men eftersom vi oftast har svårt att åka iväg på lördagskvällar så tänkte vi att en tisdagskväll är en bra kväll för en konsert, så vi åkte dit.


Vi läste i tidningen i morse att vi var över 6 tusen åhörare. Kanske det. Enligt programmet skulle konserten börja kl 20,30. Men så blir det visst aldrig att något startar i tid. Det var ett förband, ett gäng unga killar som spelade covers, de var rätt bra. De höll på till 20.50 ca. Det var tråkigt tycker jag att det sedan blev ett glapp på en halv timme innan själva konserten började. Hade det varit en varm och solig juli kväll hade det troligtvis inte gjort något. Men nu var det en småkylig, inte så speciellt solig kväll, som dessutom var rätt fuktig, så väntan kändes lång.

När det väl började var vi redan trötta, tyvärr. Så vi uppskattade inte den rätt melankoliska repertoaren. Vi trodde det skulle vara mer fart, swing. Kanske var det det i slutet men så länge var vi tyvärr inte kvar. Enligt en bekant som vi träffade där så var Michel Jonasz känd, hans storhetstid var på 70- och 80-talet. Nu ska jag inte låta allt för negativ, i stort så var det trots allt en trevlig kväll.

1 kommentar:

  1. Vänta bara till Les Garcons de la Plage kommer på besök, då lär det bli ett riktigt "fett" drag.

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.