07 augusti 2012

Plommon, prunes en masse

Det sägs att vissa år är plommonår, hos oss verkar det inträffa var och vart annat år. Så även i år.


Våra träd riktigt dignar under sina bördor. Vi har mörk lila plommon, ljus lila plommon och gula plommon som på franska heter mirabelle.


Det är nu vi måste sätta fantasin i rörelse. Vad ska vi göra med allt?

Hittills har det blivit plommonkaka, marmelad på mirabelle och på de lila. Peter har halverat och kärnat ur en massa och fryst in för konsumtion till vintern eller så.


Av en bekant fick vi höra att plommonglass är gott och enkelt att göra själv, det kan kanske vare ett alternativ. Och så vill jag göra plommonvin och kanske plommonlikör. Någon som har ett bra recept på plommonlikör förresten? Tages tacksamt emot.

Nej nu är det nog dags att gå ut och plocka lite mer plommon. Kanske blir det mer marmelad på mirabelle i kväll.

2 kommentarer:

  1. jo tack vi har gjort plommonchutney också. Den blev väldigt god, speciellt till grillat.

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.