15 juni 2013

I vår lilla berså


För flera år sedan köpte vi en "tonnelle", ett tak eller enligt google translate en berså.
Det var rea på "Mille et une idée" en butik med allt möjligt som ligger utanför Chauvigny i zon industriell  du Peuron. Vi kan inte ens en gång minnas när vi handlade det utan direkt när vi kom hem så la vi in paketet i garaget och där har det legat sedan dess.


Jag har flera gånger försökt att övertala Monsieur att vi ska sätta upp taket men han har alltid lyckats slingra sig ur det med allehanda bortförklaringar. Tanken när vi köpte det var att det skulle sättas upp bredvid Gästhuset på uteplatsen där men sedan ändrade sig Monsieur och tyckte att den idén inte var så bra och på den vägen har det varit.

Peter läser monteringsanvisning


Men så fick jag i våras två briljanta idéer. Ja för det krävdes två olika projekt för detta.
Precis innanför vårt glasparti i Ladan har det sedan vi kom hit varit en plats med ett litet plommonträd och ett "stenparti". Detta har mer och mer sett skräpigt och tråkigt ut men jag har inte haft någon bra idé till vad vi skulle kunna ha där. Men nu fick jag en snilleblixt. En plats för aperitif med våra vintunnor och barstolar.


Sagt och gjort det var bara att börja flytta stenar och ta bort det lilla trädet. Sedan var det Monsieurs tur att ta över och lägga plattor så det blev ett bra golv. Det innebar att hämta sand och handla plattor. Resultatet blev som vanligt utmärkt.


Men sedan var det då taket/bersån som skulle komma in i bilden också. Efter lite diskussioner så kunde vi enas om att det skulle göra sig utmärkt framför glaspartiet som dessvärre ser mer och mer tråkigt ut.


Som vanligt med mina idéer så är det Monsieur som drabbas värst och får mest jobb. Men han knotar inte så mycket. Och han jobbar på bra måste jag tillstå.

Et voilà, le résultat


Vi tror att detta kommer att bli vår nya favo-plats för en eftermiddagsfika, en aperitif eller bara en stund att ta igen sig på.

Så vad hände då med alla stenarna som jag forslade bort? Vi försöker leva efter principen att allt ska användas så också stenar. De använde jag till ett litet "stenparti".


2 kommentarer:

 1. Va fint det blir! Och det där med arbetsfördelningen kan jag känna igen litegrann!!!

  Tommy Andersson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det blir lätt så, men jag hjälper till så mycket det går. Å andra sidan så är jag huvudansvarig för inomhusarbetet. Städa, stryka, mangla osv. Så det jämnar väl ut sig i det långa loppet.
   Eva-Lotta

   Radera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.