27 juli 2013

Une orage terrible


Hujedamig vilket oväder vi hade här i natt. Åska och blixtar och väldigt kraftiga vindar.
Vid halv 3 tiden vaknade vi av att vinden tog i allt mer. Eftersom det var så varmt hade vi inte stängt våra fönsterluckor men det fick vi snabbt ändra på.

Vi hade också lämnat takfönstren på Vinden på glänt och där strömmade regnet nästan ner när vi kom upp för att stänga. I normala fall stänger vi inte fönsterluckorna på bottenvåningen mot gatan men nu fick vi ge oss ut och göra det i ovädret eftersom en av dem slitit sig och stod och slog. Dessutom fick vi ta ner skylten (haha), vår fina metallskylt som häger på grinden som hela tiden dansade in i grinden och rasslade och slog.

I natt hade vi i alla fall tagit in dynor och hade inget på torklinan så det var ju skönt i alla fall.

Men vi somnade om till slut när det hela lugnade ner sig. Det här är vad som möte oss i morse när vi kom ut:


Men vi verkar ändå ha klarat oss rätt bra, inget verkar ha gått sönder, det är bara lite städning så ser allt normalt ut igen.
Jag träffade värt tidningsbud när jag var ute för att försöka att vända på den nerblåsta blomlådan och han sa att det är värre nere i Bonneuil-Matours. Där ser det ut som "efter kriget". Nerblåsta träd och grenar och när han hade börjat sin tur hade han fått köra lite omvägar eftersom det var avspärrat på några ställen.
Blir spännande att läsa tidningen i morgon och få alla rapporter på vad som hänt under natten. Nu skiner solen igen och luften som var rätt tung och fuktig i går är lättare att andas igen.

Dags för en ny dag i Paradiset.

2 kommentarer:

  1. Men hu, vilken tur att inget blev riktigt förstört - fast blommorna i lådan mår kanske inte så bra. Hos oss har de hotat med åskstorm i morgon. Ska nog ta in mina chiliplantor. Häromkvällen började det blåsa och så kom en extra körare och bröt av toppen på en av chiliplantorna. Nu har den kommit i vatten, kanske att den får rötter... Ha det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var ett riktigt oväder. Blommorna i lådan mår inte toppen och inte har jag haft tid att ta hand om dem idag, vi vände bara på lådan. Det blir morgondagens projekt. Vinden kan vara förrädisk, hoppas att toppen slår rot, det vore ju kul.Är ni tillbaka i Sverige nu? Vi hörs

      Radera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.