12 augusti 2013

Tappad gnista


Nej så illa är det inte, tvärt om, men inspirationen till att skriva på bloggen har saknats ett tag. Som ni säkert har märkt. Det har varit intensiva veckor under juli och augusti men nu börjar det att lugna ner sig, trots att det ännu är ett par veckor kvar på högsäsongen och förhoppningsvis lång tid kvar på sommaren.


Sommaren som äntligen kom i början av juli efter den längsta, segaste och regnigaste vår vi har upplevt här. Men sedan har vi med ett par undantag haft fint och lagom varmt väder. Grodan på bilden höll mig sällskap när jag fixade i rabatten en dag, kan detta vara en av våra klockgrodor?

Barnbarnen kom på besök en vecka i juli och jag fick vara närvarande Farmor en stund igen.


De hade bråttom ner i poolen, så bråttom att de knappt hann få av sig kläderna. Vi hade en härlig vecka med lek, bad, akvariebesök, gemenskap och "rå om".

Våra grillkvällar har varit välbesökta och vi har väldigt trevligt med alla våra gäster.


Ibland men inte så ofta har det varit så här lugnt i poolen.


Vi har hunnit med att göra lite utflykter i omgivningarna och ut till kusten. Årets? hittills godaste måltid åt vi på Ile d'Oleron på en strandrestaurang. Troligtvis gjorde omgivningen sitt till med det var den godaste grillade havsabborre med bakad potatis vi smakat.


Ostronen till förrätt var inte så dumma de heller.


I vårt grönsaksland växer det nu så det knakar, tomater, pumpor, squash, gröna bönor, potatis och rödbetor pockar på uppmärksamhet. Och framförallt squashen måste vi hålla koll på varje dag så den inte växer sig för stor.


Dagarna rinner iväg, vi har alltid något att göra. Idag är gör Peter något vi borde ha gjort för länge sedan men det är ju aldrig försent.


En ny härlig vecka har börjat hoppas ni alla kan njuta av den.

2 kommentarer:

  1. Det är en bra start på en ny vecka - att göra en tillbakablick. Ni som har haft fullt hus - när skulle du hinna blogga, undrar jag.... Squashen ser spännande ut, jag har alltid velat fylla blommorna så som man kan se i Italien - kanske måste börja odla det också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. En person nära mig säger att det gäller att prioritera, och bloggandet har tydligen in varit prio ett. Vi fick fyllda friterade sqashblommor av en kompis en gång mycket gott men har inte prövat själv. Kanske ska prioritera hihi.

      Radera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.