12 oktober 2013

Ordningen återställd

Efter mycket kämpande och mycken frustration är nu ordningen återställd på vår vind. Nästan ett år har det tagit. Den 17 oktober 2012 hade vi den mycket onödiga översvämningen orsakad av en duschande på Vinden som gjorde att vårt nästan nyrenoverade rum skulle bli tvunget att göras om, i alla fall golven. Det rann så mycket vatten att det kom ända ner i köket på köksbänken och även vårt kontor, som ligger under vindens badrum blev vattenskadat.

Jag ska inte gå in på detaljerna till varför det har tagit så lång tid för orsakerna är många och vår vistelse i Sverige förra vintern är naturligtvis en orsak, Den 30 september kom äntligen hantverkarna och påbörjade sitt arbete. Fyra dagar tog det för dem att byta ut hela parketten och golvet i badrummet, för det var inte bara i badrummet som golvet blev skadat även parketten ute i rummet blev vattenskadad.

Vi fick också nya tapeter och nymålat tak på kontoret. Eftersom de killarna inte var rörmokare kunde de inte montera bort eller återställa duschkarbinen, toaletten och handfatet, utan det fick vi anlita vår vanliga röris till. Och i går morse hade de äntligen tid att komma och montera tillbaka grejerna. Nu har jag städat och ställt tillbaka möblerna, nu känns det bra igen.         .

  
När vi nu ändå var tvungna att tömma vinden på alla saker så passade vi på att byta ut de två omaka enkelsängar som vi har haft till två kombinationssängar som kan vara antingen enkelsäng eller dubbelsäng och fick på så sätt ytterligare 2 sängplatser. Det kan behövas ibland när släkt och vänner kommer på besök. 

Nu är Vinden åter redo för nya gäster och vi håller alla fingrar och tårna också att vi inte ska behöva uppleva detta igen.

2 kommentarer:

  1. Så fint det ser ut! och säkert skönt att allt är som det ska. Nu finns det alltså plats för ännu fler gäster ;)

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat säger Peter

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.