15 maj 2014

Och ute var himlen alldeles blå.....


Ibland känns det lite tokigt när vi har planerat något inomhusjobb och så blir det så fint väder. Men som tur är har vi ofta fint väder och de närmaste dagarna verkar också bli bra. Detta mycket tydligen tack vare den där jetströmmen som för tillfället har halkat lite för långt söderut men just nu verkar vara på en optimal plats för oss.

Så här blå himmel hade vi idag.

 I vilket fall som helst så hade vi tänkt oss en kreativ köksdag idag och det blev det verkligen. Det blev en hel massa godsaker gjorda idag.

Först gjorde jag yoghurt fast det gör jag ju var och varannan dag.


Sen blev det en sats knäckebröd, det är bra att ha en burk med sådana när färskt bröd saknas.En plåt med pistaschfocaccia att ha till utflyktsbröd.
Därefter kom det som vi egentligen hade bestämt oss för att göra idag. Korvtillverkningen. Efter kursen vi gick i vintras i Sverige har vi fått blodad tand för att göra korv.

Salsiccia
Idag blev det chorizo och salsiccia med fänkål.                             

Chorizo


Men det var inte allt, vi hann med lite till.....
Peter gjorde en stor sats med fläderblomssaft.
Och så blev det ravioli med spenat- och ricottafyllning.


Dagens middag blev väldigt god...

Raviolin med pannbiffar gjorda av rester av korvfyllningen och en god tomatsås. Lyxigt och väldigt, väldigt gott.

Sen gick vi ut och vattnade i trädgården.

2 kommentarer:

  1. Otroligt så flitiga ni har varit! Och det ser så gott ut! Särskilt knäckebrödet, kanske ska pröva hur det är att baka sådant. Jag är ingen korvälskare men grovmalda korvar gjorda på kött och med trevliga kryddor i brukar vara riktigt goda. Era ser dessutom så snygga och jämna ut.... Flädersaft står på min agenda också, bara blommorna kommer så... Men eftersom allt annat är tidigare denna vår så kommer jag säker att kunna göra saft innan juni månad. Kram

    SvaraRadera
  2. Tack, ja ibland blir det bra, vi var väldigt nöjda med vår dag. Knäckebröd bör du pröva inte alls så svårt, tar lite tid med all gräddning om man gör mycket men inte svårt, en kruskavel underlättar. Ja nu har ni väl fått riktig fin värme också, då slår nog blommorna ut snart. Kram

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.