16 september 2009

En regnig dag

Sommaren försvann och hösten gjorde sitt första besök. Vad gör man en regnig dag? Vissa kanske sover, andra tröstäter och andra shoppar runt. Vad gör man då på den franska landsbygden. Man börjar dagen med lite TV-tittande och en lång frukost som varar till lite efter klockan 11. Sedan tar man bilen till Poitiers. Eftersom klockan passerat 12.00 så måste man äta lunch som alla fransmän gör och det skall då vara en 3-rätters. Som lydiga svenskar anpassar vi oss till rådande kutymer. Vi styrde alltså kosan till restaurangen på Le Clerc. En lunch kostade Eur 6.17 och bestod av en brödbit, en förättstallrik, en huvudrätt och en efterrätt.
En aning mätta gick vi in på varuhuset och köpte lite material till massagkursen och lite annat nödvändigt. Bakelsedisken på Le Clerc är helt fantastisk och idag när vi hade besök av Lotta och Jerker var vi naturligtvis tvugna att köpa något gott till kaffet.
På vägen tillbaka gjorde vi ett besök på "socialkontoret" för att få ett socialförsäkringsnummer till Eva-Lotta som man behöver när man skall jobba i Frankrike. Helt otroligt men Eva-Lotta skall börja arbeta några dagar i veckan på en restaurang i Chauvigny. Vi stannade också till och handlade lite på Lidel.
Tillbaka på La Pomme d'Or var det dax för lite kaffe och en bakelse. Lite trötta efter en häktisk besök i Poitiers var vi alla lite trötta så vi tog en liten siesta. Efter siestan var det dax att börja göra middagen. Idag blev det ingen 3-rätters utan bara lite kyckling och en kopp kaffe. En hård dag som denna gör en väldigt trött så nu är det snart dax att krypa till kojs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.