10 september 2009

Njuta


Efter ett snabb-besök i Sverige förra veckan för att träffa barn och barnbarn och närvara vid min brors bröllop på Utö, är vi åter i Frankrike. Vi gjorde bara ett snabb stopp på La Pomme från måndag kväll till onsdag morgon. Sedan gav vi oss själva ledigt ett par dagar. Vi hängde på cyklarna på bilen och åkte ner till Cognac.
Vädret är fortfarande varmt och soligt här i Frankrike.
Vi bor 20 minuter från staden Cognac på ett chambres d'hôtes. Här bredvid kan ni se utsikten från vårt rumsfönster och solnedgången över vinfälten. Idag har vi fått en privat guidning på Remy Martin och provsmakning av cognac med små maträtter. Vi fick gåslever på pain epice, laxmousse på blini, mangomousse med choklad och chokladfondant och till det naturligtvis cognac. Väldigt gott.
Därefter åt vi en 3-rätters lunch nere vid floden, god mat men irriterande långsam servering. Det tog 2 1/2 timme att äta lunch. Inte för att vi hade bråttom men ändå.
Senare på eftermiddagen hade vår värdinna ordnat ett besök hos en mindre cognacs-producent. Vi cyklade dit det var bara ca 4 km men väldigt backigt. Otroligt trevligt besök, det blir mer personligt på ett litet ställe. Den unga frun var underhållande och passionerad över sitt liv och gården trots allt arbete vi förstod att det innebar. Naturligtvis hade vi några flaskor i ryggsäcken och cykelkorgen när vi cyklade tillbaka.
Sedan satte vi oss att njuta av solnedgången och delade på lite vin med bröd och ost. Till dessert blev det en chokladbit med lite cognac naturligtvis.

1 kommentar:

  1. Trevlig blogg! Som född och uppvuxen i Frankrike men bosatt i Sverige sedan tonåren, är det alltid roligt att ta del av svenskars syn på mitt gamla hemland. Vi råkar dessutom, min man och jag, planera för att även vi flytta ner till Frankrike om några år (till Languedoc-Rousillion)och öppna någon form av B&B. Vi kommer därför att följa era äventyr och mödor med nöje och intresse! :)

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.