30 september 2009

En ledig onsdag

För första gången på mycket länge vaknade vi upp alldeles ensamma på La Pomme d'Or. Massagekursen var över, ingen franskundervisning och inga frukostgäster. Det var med blandade känslor vi slog oss ner vid frukostbordet lite senare än vanligt. Samtidigt som det var skönt att sitta vid bordet och äta sin frukost i lugn och ro så kändes det väldigt tomt. Är verkligen säsongen över eller vad är det som händer? Vad skall vi göra av dagen? Det kändes som ett vakum ett tomrum. Efter att vi suttit vid frukostbordet en lång stund i tysnad bestämde vi oss att göra något av dagen. Vad gör man när man inte kommer på något bättre. Man sätter sig förstås vi datorn. Efter lite surfande och efter några uppdateringar av hemsidan var det lunch.
Vädret var soligt och varmt så vi bestämde oss för att använda eftermiddagen till en cykeltur med den lite suspekta målsättningen att "palla" lite valnötter. Vi brukar göra några sådana turer varje höst för att fylla på förråden. Pallandet är inte så märkvärdigt. Vi cyklar bara runt i omgivningarna och letar efter valnötsträd som står lite avskilt och plockar sedan nedfallna nötter. Eva-Lotta tycker att dessa turer är en aning pinsamma. Men en van "pallare" sedan ungdomstiden i Jakobsberg tycker att detta inte är så mycket att prata om. Några snälla bönder som inte verkar bry sig om sina valnötsträd är ju inget att oroa sig för. Annat var det i Jakobsberg när galna gubbar jagade oss snälla barn med hagelgevär laddat med grovsalt.
På tillbakavägen tänkte vi stanna till i Bonneuil Matour för en kopp kaffe och en glass. Vi kom dock inte fram. När vi kom ut på stora vägen D1 upptäckte Eva-Lotta att hon tappat den franska mobilen som hon hade i innerfickan på de moderiktiga cyckelbyxorna. Efter lite eftertanke kom hon fram till att hon måste ha tappat den i skogen när hon kis.....
Vi cyklade snabbt hem och hämtade bilen. Telefonen låg kvar där Eva-Lotta trodde hon tappat den. Cyckelturen slutade lyckligt och ryggsäcken var full av valnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.