23 november 2010

Tandläkarbesök

Vi har varit hos vår tandläkare idag. Vår tandläkare är en väldigt rolig man som samtidigt som han lagar våra tänder underhåller oss med roliga historier. Dr Broussard har sin klinik vid La Gibauderie ett bostadsområde ganska nära Universitet i Poitiers. Det var vänner till oss som rekommenderade honom och eftersom han kan lite engelska kändes det tryggt att gå dit i början när vår franska var praktiskt taget obefintlig.
Idag välkomnade han oss med att säga " Vet ni att Suède ( Sverige) är ett slags skinn? Nej, vi blev lite förvirrade. Jo sa han "Don't step on my blue suede shoes" Ha, ha.
Ibland om vi besöker honom en och en kan det vara svårt att föra ett samtal när man sitter där med munnen vidöppen. Men idag hade vi gemensamt besök och då trivs Dr Broussard när han kan berätta någon eller flera av sina historier. Idag blev det på temat Eva och Adam och Gud.
-"Ni vet Eva och Adam? jo dem kände vi ju till. En dag när de gick där hand i hand i Edens Lustgård så frågade plötsligt Eva Adam. Älskar du mig? Ja svarade Adam, jag har ju inget val" Ha, ha
Nästa historia handlade om när Gud skapade människa.
-"Först tar jag historien berättad för kvinnor; sa Dr Broussard. Varför skapade Gud mannen först? Jo för att han behövde en prototyp för att öva sig på!
Och nu historien berättad för män; Varför skapade Gud mannen först? Jo för om han hade gjort kvinnan först hade hon försökt att tala om för honom hur han skulle göra mannen bäst! Ha, ha.
Så är det när vi går till tandläkaren i Frankrike, ganska så roligt, dessutom får vi öva på vår franska för Dr Broussard talar långsamt och tydligt och gör sitt bästa för att vi skall förstå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.