28 augusti 2011

Jours de Vienne


Söndagar i Frankrike betyder, i alla fall sommartid att det finns en mängd olika aktiviteter att välja på.


När vi tittade i tidningen vad som bjöds denna sensommar söndag kunde vi bl annat välja på Fête du village på ett antal platser, foire aux melons i Vendeuvre-du-Poitou, Fête du pain i Queaux, brocante i Bonneuil-Matours och i Chasseneuil-du-Poitou. Listan kan göras ännu längre detta är bara en bråkdel.

Vi åkte först till brocanten i Chasseneuil-du-Poitou som är väldigt välbesökt. Förra året kom vi hem med flera fynd men i år hittade vi inget som lockade.


Så vi fortsatte till Châtellerault där det var "Jours de Vienne" med traditionella båtar från Loire och Vienne.

Fransmännen är väldigt förtjusta i att återleva svunna tider. De klär sig gärna i tidstypiska kläder och gör det hela till ett litet skådespel.Det var trevligt att ströva runt på kajen och titta på de gamla båtarna. I en båt satt de och sjöng gamla sjömanssånger.
Vi hade med oss vår lånehund Echalote och hon hittade flera kompisar att nosa på.

Det var mycket folk som hade kommit för att se och även få en liten tur med båtarna.
Vädret var "lagom" varmt. Efter förra helgens värmebölja har det nu blivit mer "svenska" temperaturer. Lite känns det som sommaren skulle vara slut nu. Vi hoppas på att den inte är det utan fortsätter under september också. I vilket fall som helst har juni, juli och augusti försvunnit i raketfart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.