12 mars 2013

Att återvända


Att återvända till en plats är tryggt. Det är välkänt och invant. Vi återvände i söndags till vårt hem La Pomme d'Or och det kändes väldigt bra, plötsligt var de 4 månaderna vi hade tillbringat i mörker och kyla i Stockholm som bortblåsta. Vi upplevde det som vi bara varit iväg för att handla eller på en kortare resa. Det är underligt att 4 månader helt plötsligt var som bortblåsta, men vi var hemma igen och det är skönt.

Vintern i Sverige har varit mörkt, kall och lång. Vi har jobbat hårt. Men också träffat familj och vänner och haft trevliga helger och kvällar.


Nu är det dags att kavla upp ärmarna och jobba på ett annat sätt än vi gjort under vintern. Nu är det mer fysiskt. Och det är en del att ta hand om men det känns bara roligt.


Även om vi inte har sett några förändringar här i La Chapelle Moulière så såg vi ett par saker när vi åkte in till Chauvigny idag. Till vår sorg så var "vår" jordgubbs-självplock borta. Allt var borttaget och nu var det bara ett stort grönt fält. Var ska vi nu plocka jordgubbar?

Inne i Chauvigny höll de på att jobba på huvudgatan så den var avstängd, undrar vad det ska bli?
Och sedan hade det blivit ett LeClerc-varuhus istället för Intermarche och dessutom jobbades det förfullt bredvid för att utöka med ett helt nytt centrum och nya butiker. Tyvärr på bekostnad av småbutikerna inne i Chauvigny men det är väl utvecklingen.


Våren är lite senare här också precis som i Sverige och så här ser vår magnolia ut just nu. Ännu någon vecka eller så kvar till den slår ut. Återkommer med mer bilder när vädret blir bättre och vi hunnit ta hand om trädgården.

6 kommentarer:

 1. Ser underbart ut! Avundas er verkligen, vilken tillvaro det måste vara att få åka hem till lite varmare breddgrader. Förstår att det är mycket arbete men ändå, det ju åt en själv man arbetar. Ha det supergott och lägg som sagt var ut fler härliga vårbilder så vi kan värma oss med dem. Kramar till er båda. Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna-Lena, Nåja varmare breddgrader, vi verkar ha tagit med oss kylan från Sverige. Inte fullt så kallt har vi men idag är det bara några plusgrader så våren har tagit en paus. Men den kommer åter och då kommer det bilder, vi lovar. Kramar till dig också från oss bägge. Eva-Lotta

   Radera
 2. Kul att höra litet från en annan del av Frankrike. Förstår att våren är senare, inte bara hos oss utan hos er och även längre norrut. Kanske kan magnolians framfart vara en bra mätare? Ha det gott nu när er turistsäsong börjar, själva far vi hem till Sverige på ett par månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotten, kul att höra att du läser vår blogg. Vi använder magnolian som mätare på våren. Förra året så här dags blommade den för fullt. Men vi är i alla fall glada att vi slipper snökaoset som är i norra Frankrike. Ni har i alla fall mer vår i Languedoc än vi har. Ni får ha det så bra själva och ha en trevlig resa till Sverige, hörde att ni hade tänkt ta vägen förbi oss på ner vägen. Men vi finns kvar och ni är välkomna när det än blir, bara ni förvarnar./Eva-Lotta

   Radera
 3. Vi hör av oss i god tid! /Lotten

  SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.