24 mars 2013

Söndagsmarknad Le Zup


Varje söndag är det marknad i Couronneries en förort till Poitiers. Det är en välbesökt, färgrik, mångkulturell marknad där man kan köpa det mesta.


Det är en njutning att se de välfyllda diskarna med de fräschaste råvarorna. 


Idag var en lite grå men inte allt för kall dag, det var omkring +10.
Vi hade med oss vår marknadskorg och vandrade mellan handlarna för att välja ut våra inköp.

  
Det är inte alltid så lätt att inte frestas att köpa för mycket.


Förutom fisk, skaldjur, kött, ostar, frukt, grönsaker, bröd, kläder, skor är det också varje söndag en lite hörna där det är brocante.


Vi föredrar att handla hos de grönsakshandlare som har självplock. Priserna är väldigt bra och de har ett stort utbud av det mesta.Marknaden är mångkulturell eftersom den ligger i en förort med många invandrare, dels från Frankrikes tidigare kolonier i nord-Afrika men även många asiater både besöker marknaden och har vagnar där de säljer asiatisk mat. Det är dofter från grillade kycklingar och asiatiska färdiglagade rätter men också ibland maträtter från karibien.


Även blommor, andra växter och olika örter finns till salu.Visst ser det frestande ut? Nu är det dags att äta kvällens måltid:

ostron med vårt favorit vin till denna delikatess: picpoul.

3 kommentarer:

  1. Åh, ser underbart ut. Va fint det ni lagt upp på det lilla bordet utanför fönstret. En bild ni borde ha permanent på hemsidan tycker jag. Otroligt fint!

    SvaraRadera
  2. Åhh, Picpoul - det ger bra vibbar....

    SvaraRadera
  3. sicken gogglesbränna Peter!

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.