17 augusti 2009

En vanlig dag

Klockan ringde som vanligt. Den här morgonen var klockan inställd på 08.15. Hoppade upp ur sängen tog trappan ner till köket, satte på ugnen och sedan gick färden till badrummet. Efter en snabb uppfräschning gick stegen till garaget för att hämta croissanter och pain au chocolat ur frysen som skall gräddas till våra frukostgäster och till familjen i Prästhuset som beställt både pain au chocolat och bröd. Det börjar bli rutin att förbereda frukostbuffén. Fransmännen tittar med stora ögon på den "svenska" frukosten. De bara tittat men äter inget utom baguett, croissanter, pain au chocolat, marmelad och kaffe. Man kan säga vad man vill om dessa fransmän. De är i alla fall väldigt konservativa, allt skall vara som det alltid har varit och varför pröva något nytt.
Efter frukosten var det dags för lite shopping d.v.s handla lite mat och lite nödvändiga saker. Som vanligt springer klockan iväg och vi kom inte iväg förrän efter 12.00. Efter några affärsbesök började magen kurra. Vad gör man i Frankrike när det är dags för lunch, jo man intar sin 3-rätters lunch med en karaff med vin. Om ni lovar att inte berätta skall vi berätta vad vi åt till lunch, en hamburgare med pommesMc Donalds. Ibland smakar också detta i matens hemland.
Eftermiddagen tillbringades med arbete i trädgården samt lite takbyggande. Middagen blev sen som vanligt. Den hör gången behövde vi dock inte stå för middagen. Middagen serverades av Jonathan och hans kompis Johan som är på besök. Innan vi kryper till kojs så måste vi vänta på att brödet till frukosten blir klart. I morgon har vi frukost för 11 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.