29 januari 2010

Vanlig fredagskväll på La Pomme d'Or

Efter en lång arbetsam vecka längtar vi alla efter något speciellt för att fira att veckan är slut och att helgen börjar. Vad gör man då på La Pomme d'Or när det blir fredag. Det blir ingen vodka och juice med chips framför tv:n. Säga vad man vill om fransmännen men de vet knappt vad vodka är och om de gör det så används det som rengöringsmedel Vad fransmännen gör är att lägga det mousserande på kylning i god tid. Som riktiga kapitalister (inte finsmakare) dricker vi bara champagne. Denna fredag var inget undantag. Vad kräver då dessa ädla drycker om inte skaldjur. Kvällen till ära serverades det Afrodisiakum (ostron) både levande och gratinerade med snigelsmör, Nolly Prat, riven ost och ströbröd, pilgrimsmusslor och räkor. Till detta serverades det en röra på annanas, äpple, créme fraiche, majonäs, sweet & sour chili och kryddor samt en hemmagjord aioli med mycket vitlök Nu är det dax för en choklad fondant med vaniljglass i sällskap med en expresso och en årgångscognac. Vad mer kan man begära efter en lång arbetsvecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.