01 januari 2010

Vinterskärgård

Vinden viner, det är nästan - 10 grader och snön hänger i luften och man befinner sig ute i Stockholms Skärgård. Härligt eller inte det får var och en bestämma själva. Vad vi än tycker så kan vi inte uppleva något liknande i Frankrike. Stockholms skärgård är fantastiskt och helt unikt. Om vi bara kunde så skulle vi ta med oss detta när vi åker tillbaka till Frankrike. Vi är inte så kräsna så det skulle räcka med några tusen öar.
Undrar vad fransmännen skulle tycka om de såg några blekfeta nakna ufos komma utspringande ur ett hus för att sedan sänka sina kroppar i ett isande vindpinat hav. De skulle nog bara skaka på huvudet och kanske le lite. Ett dopp i havet är kanske inte ett helt nödvändigt moment i bastubadandet, men det är i alla fall skönt att bara ställa sig en kort stund ute i den friska vinterkvällen innan man återvänder till värmen och en kall öl.
När man dagen efter sätter sig i en öppen båt för att ge sig ut på havet känner man sig helt euforisk men också lite reserverad och inte så kaxig. Helt klart kommer vi alltid att sakna Stockholms skärgård oavsett var i världen vi kommer att befinna oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.