27 juni 2010

Feste et Tournoy

Sommarvärmen har kommit tillbaka efter ett par veckor med kyla och regn. Midsommarhelgen har varit fantastisk med temperaturer nära eller över 30 grader. Kvällarna har varit ljumma och behagliga med cikador och klockgrodor som har ackompanjerat oss i bakgrunden.
Idag trotsade vi eftermiddagshettan och åkte till en by ca 30 minuter söderut Nouaillé Maupertuis. I byn finns en katedral från 1100-talet som är omgärdad av en ringmur som en befästning och andra rester från medeltiden.
Idag var det folkfest i byn med skådespelare utklädda i medeltida dräkter som roade besökarna med små skådespel, det grillades vildsvin över öppna eldar och man kunde köpa vin smaksatt med salvia och basilika. Det var inte eldslukare utan med eldblåsare, riddare i rustningar som red på vackra hästar och allt för att fira bröllopet mellan lorden av Nouaillé och Dame Aliénor. Det var ett roligt skådespel men jag led med skådespelarna i sina varma medeltida dräkter.
Vi var inte där under hela eftermiddagen men vi bevittnade en hängning av en tjuv och en svärd-tournering mellan de olika riddarna.
Sedan avslutades dagen med en stor tournering med riddare som visade upp sig för Lorden och hans Dame på det stora exercis-fältet. Tyvärr hade vi inte tid att bevittna hela föreställningen eftersom vi hade gäster på La Pomme s'Or som hade beställt middag till kl 20. Men det var en färgrikt skådespel det vi hann se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.