16 augusti 2010

Cykelutflykt i Dordogne

Vi har tagit oss ner till departementet Dordogne i regionen Aquitaine ca 25 mil söderut från La Pomme d'Or. Vi har tagit några dagars semester i samband med Peters födelsedag. Igår eftermiddag tog vi in på camping La Bouysse strax söder om Sarlat precis bredvid floden som departementet är döpt efter.
Vi har fått en bra plats för vårt nya tält.
Morgonens frukost gick i traditionell stil med kaffe och baguette tyvärr var både croissenter och pain och chocolat slut på affären till Peters stora förtvivlan.

Efter alla morgonbestyr gav vi oss iväg på en liten cykeltur. Det är inte så lätt att cykla här, det är mycket uppför och nedför, Det gäller att ha starka benmuskler och bra flås, vilket jag inte har något av. Dessutom finns det inga cykelvägar. Men vi letade oss fram på de lite mindre vägarna som inte är så trafikerade. Vädret är bra för att cykla i, inte för varmt men ändå soligt.

Efter någon timmes cykeltur var det dags för en vätskepaus. Vi stannade till vid en camping bland majsfälten och drack varsin svalkande panaché. Sedan orkade vi fortsätta vår färd. Vi följde
floden en bit men sedan ville vi se byn Domme en gammal by som ligger högt över floden med gamla anor och spår efter bl a tempelriddarna. Och det var uppför, mycket uppför. Jag gav upp att cykla ganska snart, det blev att leda cyklarna upp till byn. Men det var det värt utsikten var fantastiskt och byn väldigt sevärd.
Vi skall återvända i kväll för att äta middag och det kommer även att vara kvällsmarknad där.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.