11 augusti 2010

I skuggan under en korkek...........

Nej inte en korkek men i alla fall en ek, en väldigt gammal ek. Där hade vi picnic i söndags när vi var på cykeltur i departementet bredvid vårt; Indre i regionen Centre. Vi startade i staden Le Blanc och cyklade sedan ca 40 km. Först förbi den lilla byn Ruffec och till Ciron hela tiden på den gamla nedlagda järnvägen som gjorts om till en lummig och sval cykel/gångväg. Efter Ciron vände vi tillbaka mot Le Blanc men nu var det vanliga vägar som gällde, men en söndag i augusti under lunch-tid är det knappt några bilar ute alls så vi hade vägen nästan för oss själva.

Sedan hittade vi en ko-hage med en fantastisk gammal ek, väldigt nära floden La Creuse där vi tog en välbehövlig paus och kände oss lite grann som Ferdinand.
Väl tillbaka i Le Blanc igen unnade vi oss varsin dryck på baren vid torget. En Grimbergen till Peter och en panaché för mig. En blandning mellan öl och läsk väldigt uppfriskande när man är törstig.
Sedan hängde vi upp cyklarna på bilen igen och tog en tur för att titta på national-parken La Brenne med massor av små sjöar.

Nöjda och trötta var vi tillbaka på La Pomme igen till kvällen efter en väldigt skön och avkopplande dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.