29 augusti 2010

Dagens fynd

En vanlig söndag på La Pomme d'Or

Idag ringde alarmet kl 8,00. Vi gick upp. Jag duschade och klädde på mig. Peter åkte till Bonneuil Matours för att köpa bröd. Sedan började vi göra frukost.
Klockan 9,00 nästan på slaget kom våra 8 gäster för att äta frukost. Vi hade två damer på Vinden som var på en läkarkonferens i Poitier, 2 par i Gästhuset som varit på bröllopsfest på Salle de Fète och ett par i Stallet som skulle på Futuroscopet.
När de ätit sin frukost och åkt, var det vår tur att få frukost Sedan gick vi och bäddade om alla sängarna och satte igång en maskin tvätt.
Därefter åkte vi till Chasseneuil där det var brocante, detta stora franska söndagsnöje som också vi har lärt oss att gilla.
Idag gjorde vi flera fynd. 12 st tallrikar med jaktmönster för 5 euro, 6 st kopparpannor för 23 euro, en kakburk (alltid bra att ha) för 1 euro, en bok "Plaisirs de table en France" för 4 euro, en stor keramikskål för 12 euro och 2 stycken små damejeanner för 1,50 euro styck.
Nöjda med våra fynd tog vi varsin kopp kaffe och Peters favorit en croissant en amande. Vi njöt i solen en stund.

Väl hemma igen tog sig Peter an taket ovanför vår hall där det behövdes läggas lite nya takpannor. Jag tog en stunds paus i hängmattan med min ljudbok innan det var dags att börja stryka och mangla lakan och handdukar, igen.
Nu har vi precis ätit middag. Jag har lite strykning kvar att göra. Peter har gjort en efterrätt med stekta bananer och glass.
Och vi tittar på ett av våra favoritprogram på tv Louis la Brocante. En antikhandlare som i varje avsnitt hjälper olika människor med sina problem. Samtidigt som han köper och säljer antikviteter.
Och vi lär oss lite mer franska för varje gång. Nu är söndagen snart till ända liksom augusti månad. Ännu en dag i vårt Paradis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.