24 juli 2009

Konstrunda i Magné

I söndags var vi på konstrunda eller Festival de Peinture i en by som heter Magné och ligger i ett område som heter "Marais Poitevin". Marais Poitevin är ett område som ligger sydväst om Poitiers det är till stor det ett träsk men den östra delen korsas av pittoreska kanaler nu använda för turiständamål med kanoter och andra flytetyg och går under smeknamnet Gröna Venedig (la Venise Verte).




Magné ligger i den östra delen och byn delas av en av dessa pittoreska kanaler. Lördag och söndag organiserades den 21:a Festival de Peinture. Vi hade någonstans hittat en broschyr och bestämde oss för att åka och titta. Det var ett väldigt välbesökt evenemang. Omkring 300 konstnärer fanns på plats. Det var inte bara en utställning utan också en tävling. Under de två dagarna måste de deltagande konstnärerna producera ett arbete från kommunen Magné på en duk stämplad av arrangörerna.
Det var väldigt spännande att gå runt och titta på de olika verken. Alla hade sin egen konststil och sätt att färdigställa sitt tävlingsbidrag. Vi var fascinerade av de medverkandes talanger och skickligheter. De stod överallt i byn, längst med kanalen var ett populärt ställe, naturligtvis, men även runt kyrkan och uppe i gränderna. Naturligtvis passade de också på att vissa sina andra verk och sälja.
Vi blev förälskade i en tavla av en konstnär från Bretange. Han har en väldigt spännande stil och målar i färger som tilltalade oss bägge. Vi stod länge och tittade. Sedan gick vi och åt lunch och diskuterade hur vi skulle göra. Köpa eller inte!
Livet är kort och dessutom så har vi bara ett liv. Så självklart blev det till slut inte en utan två tavlor av Christian Mazéas. Är ni intresserade så titta gärna på hans hemsida www.christianmazeas.fr/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.