17 december 2009

Snö

Sista kvällen i La Chapelle Moulière för i år. Det känns vemodigt att åka härifrån, trots att jag vet att det bara är för en månad. Och dessutom gläds jag naturligtvis åt att få träffa familj och vänner igen men ändå.
Idag har vi gjort klar det sista i Gästhuset för familjen Davies som skall tillbringa julen hos oss. Vi har renoverat vardagsrummet och satt in nya radiatorer. Vi känner oss väldigt nöjda med resultatet.
Idag har vi julpyntat och städat så att de skall känna sig välkomna. Nycklarna hämtade deras svåger igår, så nu är allt förberett.
Nu börjar julkänslan att infinna sig. Idag har det snöat hela eftermiddagen och ett vackert vitt täcke har brett ut sig över La Pomme d'Or och antar vi hela Vienne.
Vi fick rapporter från en kompis som var ute och körde bil att det var köer överallt och av-åkta bilar och lastbilar i dikena. Med följd att det var nästan omöjligt att ta sig fram på vägarna.
Vi skall ta oss till tågstationen i Poitiers i morgon så vi får nog ta till tiden med marginal så att vi inte missar tåget, det vore snopet.
Det är första gången som vi ser snö här, det känns lite overkligt men det är vackert.

1 kommentar:

  1. Det ser riktigt mys - pysigt ut på bilden. Fast jag kan tänka mig att det inte är så skönt i ett landskap som inte är skapat för en vit inramning
    \\Sten

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.