25 maj 2010

Workshop i köket


Det fina vädret har gjort att det börjar att bli dags för att skörda vissa saker.
Redan i går bestämde vi att det var dags att göra flädersaft eftersom flädern har börjat att blomma för fullt. Därför fick jag köra till Chauvigny i morse för att köpa socker och citroner. På vägen dit fick jag se att självplocken av jordgubbar hade öppnat. Så efter att ha gjort i ordning 3 stora satser med fläder, citroner, socker och citronsyra i grytor och ställt ut i garaget åkte vi efter lunchen ner till självplocken.
Vi plockade 5 kg söta fina jordgubbar (även om de i ärlighetens namn inte alls är lika goda som de svenska). Sedan gjorde vi jordgubbssylt med vanilj och stjärnanis för den är så ljuvligt god. 12 st burkar blev det. Men vi har gubbar kvar som vi kommer att äta med mjölk och troligtvis frysa in lite också.
Det är härligt med sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.