13 maj 2012

På cykel längst med Loire

Det har varit mycket den senaste tiden. Så i fredags eftermiddag efter att elektrikern var klar, hängde vi cyklarna på bilen och åkte upp till Tours. Vi behövde en liten paus. Vi checkade in på ett hotell i centrala Tours, nära rue Colbert i den äldre delen av stan. Sen åkte vi ner till Foire de Tours, en stor mässa. En jättestor mässa med otroligt mycket att titta på. Vi gick en sväng och sen åt vi en bit. Därefter hann vi också med att besöka IKEA, som låg strax bredvid. På fredagar har de öppet till 22 och vi kunde fylla upp våra lager av vinglas, servetter och värmeljus.

På lördagen hade vi bestämt oss för att ta en cykeltur bort till Vouvray. Dagen började med svalt och molnigt väder och ganska kalla vindar. Men vi gav oss iväg ändå. Och vädret blev bättre och bättre ju senare på dagen det blev.


Vi besökte fem olika vingårdar. Vi verkligen älskar vouvray-vinerna. De är friska, mineralrika ofta fruktiga. Allra helst de halv-torra (demi-sec) och de söta (moelleux) är våra favoriter. En fördel med att cykla är att man inte behöver spotta ut allt vin när man provar, en annan är att man inte kan handla mer än men egentligen behöver. Men ett par flaskor blev det trots allt. 


 Det är idealiskt att cykla utmed Loire, det finns fina cykelvägar och det är mestadels fin utsikt. På tillbaka vägen till Tours hade vi som tur var medvind och det gick rätt lätt att cykla.


Vi har besökt Tours tidigare men då tyckte vi att det var en rätt tråkig stad. Vi fick en helt annan uppfattning denna gången. När vi kom tillbaka efter vår cykeltur fortsatte vi in till stan och hittade en väldigt intressant och levande stad. Fullt med folk på uteserveringarna, "le petit train" som körde runt turister, även häst och vagn-guidning. Vi satte oss på en uteservering och drack kaffe i solen och njöt av folklivet och värmen.
På kvällen gick vi till en libanesisk restaurang och åt meze, jättegott.



I morse vaknade vi till en solig söndag. När vi kom ut på rue Colbert var det vide-grenier. Fullt med folk som vandrade runt och försökte göra fynd. Vi satte oss ner på ett fik och drack kaffe och tittade på skådespeleriet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.