28 maj 2012

Vide-grenier i La Chapelle Moulière

Gårdagen började tidigt för vissa eftersom det var den årliga vide-grenier (tömma vinden eller loppmarknad) i La Chapelle Moulière. Det är ett stort evenemang som drar mängder av folk från när och fjärran. Både försäljare och köpare.


Vi tog en sväng runt området efter att vi avslutat frukostbestyren. Det var mindre försäljare i år av den anledningen att det var dåligt planerat någonstans. Grannbyn Bonnes hade även de sin vide-grenier igår så vissa valde tydligen att vara där istället. Dock märkte vi ingen skillnad i antal besökare. Det var en strid ström av bilar på rue de la Mairie hela dagen, gatan var tillfälligt enkelriktad och uppe vid Mairiet stod "trafikpoliser" för att se till att kaoset skulle minimeras.


Vädret igår var under förmiddagen lite molnigt men blev sedan allt bättre. Och från vår tomt kunde vi höra och se hur folk roade sig. Det var musik, skratt och lek till tidiga kvällen.

Själva gjorde vi bara ett litet fynd igår.


Två små söta cocotter för 1 €. Vi har märkt att det inte är bra att göra för många fynd för då är det snart vi själva som på söndagarna åker runt i byarna och ställer upp vårt bord för att sälja allt som vi har köpt på oss för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.