18 september 2012

Foire aux vins 2012


Så var det dags igen. Knappt har "La rentrée" slutat innan det är dags för "Foire aux vins". Jag kommer inte att skriva om "La rentrée" eftersom det redan är gjort av både Karin som skriver Brev från Servian och Jorge som skriver Bloggen om Languedoc på ett alldeles utmärkt sätt.

Här kommer det åter igen att bli en beskrivning av ett favorit ämne: Vin. Nu i början/mitten av september börjar alla vinmarknader på varuhusen. Det kommer tjocka kataloger med bara vin där man kan välja de man vill ha. Allt efter område (bara franska naturligtvis) vilka druvor, lagringstålighet, betyg av Parker, vilka som vunnit priser på diverse vinmässor och priset naturligtvis.

Peter har suttit i flera dagar och prickat för favoriter, nästan som ett barn till jul med julklappskatalogerna. I går eftermiddag åkte vi till Geant Casino för Peter hade markerat flera bra val där. Deras Foire aux vins startade redan förra veckan och kanske var det därför som vi bara hittade några av de viner som vi ville ha. En lite besviken Peter var det som fick vända hem med "bara" ett par lådor vin.


Desto gladare blev han dock när vi åkte till Auchan som öppnade sin vinmarknad idag. Hela vagnen full med Bordeaux viner, som är lagringståliga och samtliga kan sparas i minst 5 år. 
Alla förs nogsamt in i ett excel-ark så min käre make kan hålla reda på sina dyrgripar.

Självklart måste även jag göra några inköp, de var dock av det mer blygsamma slaget. 


En flaska Vigne des Loups som valdes p g a den ovanliga flaskformen och etiketten. (kvinnligt?) och en låda med vitt Alsace-vin och druvan pinot gris. En favorit druva och vinet kan lagras i upp till ett år, så jag kan njuta till någon god fiskrätt kanske i vår också.

2 kommentarer:

  1. Jag uppskattar att ta del av er blogg när jag själv lider av "längtan till Provence". Jag uppskattar också vackra etiketter på vinflaskorna och väljer ofta därefter.

    SvaraRadera
  2. Kul att du läser vad vi skriver även om vi i år varit dåliga på att uppdatera oss. Alltid roligt att höra kommentarer från våra "följare".

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.