14 november 2009

En fantastisk höstdag

Efter en sen frukost som avslutades runt 11.00 var det hög tid att åka till Chauvigny. Först gjorde vi ett snabbt besök på den välbesökta lördagsmarknaden. Vi känner en engelsk kvinna som säljer engelska kakor och bakverk på marknaden. Vi köpte varsin muffin och varsin engelsk julkaka till kaffet. Man måste ju stödja utländsk företagsamhet så vi beställde 2 julkakor till nästkommande lördag. På marknaden köpte vi också 1 kg musslor som skall vara bra både för kropp och själ. Innan hemfärd gjorde vi ett kort stopp på Lidl. Det är nästan så man inte törs berätta att man handlar där. De har väldigt bra priser på ett fåtal produkter.
Innan vi gick ut i trädgården tog vi en kaffe och ett smakprov av de inköpta kakorna. Det smakade bra, men inte smakade de lika bra som La Pomme d'Or:s egna bakverk. Idag var det lite blåsigt, men solen sken och det var säkert 16 - 17 grader. Eva-Lotta rensade i grönsakslandet som har en dålig vana att se eländigt ut. Peter klippte gränsmattan. Gräsklippet strör vi sedan ut över landet. Enligt vad vi har hört skall det vara bra för jorden samtidigt som det förhindrar ogräs från att växa upp. Vi passade också på att plocka in det sista av alla utemöbler. Det blir nog inte så många fler tillfällen att sitta ute i trädgården i år.
Det blev en tidig middag eftersom vi inte ätit någon lunch. Anka med plommonsås stod på middagsbordet denna dag. För er som inte provat anka så kan vi verkligen rekommendera detta. Har man sedan en plommonsås på gårdens egna plommen tillagad av husfrun så kan det inte bli så mycket bättre. Ett glas gott rödvin lyfte middagen ett extra pinnhål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.