24 november 2009

Utvärdering

Den 10:e veckor långa kursen i franska börjar gå mot sitt slut. På fredag blir det en avslutning där alla deltagarna skall ta med sig någon maträtt/bakverk från sitt hemland. Det skall verkligen bli intressant. Vi återkommer med mer information senare.
I går var det allvarets dag för paret på La Pomme d'Or. Våra kunskaper skulle testas. Det var inget riktigt prov. Det kallades i alla fall inte "examen" utan det var en "évalution" en utvärdering. Provet eller utvärderingen innehöll 4 moment. Det första momentet var att man fick en text som man skulle läsa igenom och svara på ett antal frågor. Det 2:a momentet var att man fick läsa en text och sedan skulle man skriva ett mail. Sedan fortsatte testet med att man fick lyssna på ett band och svara på frågor. Peter var ganska duktig på den här delen som normalt inte hör till hans starka i motsats till Eva-Lotta. Att hon förstår bättre skylls på att hon är yngre och musikalisk. Hur som helst hade Peter 4 rätt av 5 möjliga. Frågan som var fel var ju helt korrekt enligt svenska ögon. En måltid som består av förrätt, huvudrätt, ost och dessert består av hur många rätter tror ni? Svaret är inte helt givet och facit kommer när någon lämnat rätt svar. Den 1:a som lämnar rätt svar blir bjuden på en middag med x-antal rätter vid ett besök på La Pomme d'Or. Lycka till alla Frankophiler.
Hur gick då utvärderingen? Inte är vi frankophoner än men Peter är mellan A1+ och A2 och Eva-Lotta ligger mellan A2 och B1. Vem är bäst tror ni? Det blir inget pris i den här tävlingen då
svaret ju är helt givet Peter Peter !!!!

2 kommentarer:

  1. Fyra rätter? After the cheese nothing, hette det i England en gång i tiden. Det var då damerna lämnade middagsbordet och portvinet kom fram.

    Tack för en perfekt vecka i prästhuset i början på augusti.

    Hälsningar (och God Jul) Göran Eklund

    SvaraRadera
  2. I Frankrike räknas tydligen inte osten som någon rätt. Så rätt svar är 3 rätter. Det finns trots allt en möjlighet att få avnjuta en fantastisk 3- rätters på La Pomme d'Or. Restaurangen är öppen hela sommaren 2010.

    Vi får också önska Gud Jul & Gott Nytt År

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.