21 februari 2010

Hos Lördag på en lördag

Paradiset på jorden måste vara Mayreau. En underbar ö med en vik och en sandstrand från ett bättre resemagasin. Stranden är inramad av palmer fulla med kokosnötter. Sanden är gyllene och len och när man vandrar fram i vattenbrynet så känns snön och kylan väldigt långt borta. Vad gör man en lördag i paradiset? Man äter naturligtvis middag hos Lördag. Han heter faktiskt så och han är känd över hela Karibien. Han har ett litet skjul vid strandbrynet som både är en restaurang och bostad. Han gör också fina halsband och armband av koraller.


Vi hade bestämt att vi skulle äta middag vid 7-tiden. Katamaranen låg på svaj så vi blev hämtade av Lördags taxibåt strax efter solnedgången. När vi kom fram var det mesta förberett. Grönsakerna, potatisen, riset, bananerna var klara. Det var bara langustrarna som inte var grillade. Lördag penslade dessa med en speciell sås med mycket vitlök och chili. Vi satte oss vid ett bord vid strandkanten, grävde ner tårna i sanden och tog en rom och cola medan vi väntade på maten. Vi kan bara konstatera att vi inte varit på en mysigare restaurang i vårt hela liv. Langustrarna var helt fantastiska. Det blev mycket filosofiskt prat om livet i takt med att sällskapets konsumtion av flytande föda tilltog. Efter en dag på havet och i solen med en underbar middag i magen blir man väldigt trött. Vad gör man då när man är på restaurang? Naturligtvis tar man sig en solstol och blundar lite. Det blev nog lite sömn också innan det var dax att ta Lördags båt tillbaka vid 2-tiden. Den här kvällen kommer vi sent att glömma.




2 kommentarer:

  1. Oj oj oj, nu tror jag att det är dags att åka hem till Sverige och verkligheten ett tag, ni kan ju börja tro att det är så här livet är, men det är det är det inte kan jag säga, livet består av hårt arbete, snöskottning från morgon till kväll just nu och ända gången man får vila från det är när man går till sitt arbete. Bara så att ni vet! Kram på er och njut så mycket ni bara kan, Åsa, Janne hälsar!

    SvaraRadera
  2. Tack, tack. Vi försöker att njuta så mycket det går. Vi tänker på er och all snö och kyla och ser fram emot att träffas snart. Kramar Eva-Lotta & Peter

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.