15 februari 2010

St Lucia

Nu har den börjat seglatsen. På lördagkvällen låg vi kvar i hamnen i La Marin för ett av paren landade lite sent. Men vid 22.30 tiden var vi samlade, Peter och jag, Linda och Jesper från Göteborg, Elisabeth och Magnus och vår skeppare Daniel. Sedan satt vi ute till 2-tiden på natten och bekantade oss med varandra.
Trots det så var vi uppe vid halv 8 tiden på söndagen. Efter en lätt frukost var det dags för bunkring av livsmedel. Vi köpte mest i flytande form som vatten, öl, vin. Provianteringen tog en stund men vid 13 tiden var det äntligen dags att kasta loss. Daniel gick igenom lite hur det fungerar på en katamaran. Överfarten till St Lucia tog lite drygt 3 1/2 timme. Beroende på vem man frågar av oss så gled/forsade i fram i en fart av 6 - 7 knop. Det var lite sjö och en av oss hade lite känning av sjösjuka men hon kämpade på och klarade sig bra. Daniel hade medicinen för det han satte på Svensktoppen 1962-2002 och vi skrålade alla med i de gamla klassikerna.
Vid 17 tiden gled vi in i hamnen i Rodney Bay. Vilken härlig upplevelse.Det var fullt av båtar med flaggor från Norge, Finland, Tyskland, England, Canada, Sverige, USA. Och i land spelade ett steel-band temat till Gudfadern.
Efter att vi hade lagt till gick vi upp till baren H2O och drack var sin drink. Därefter gick vi till marinans hygien anläggning och duschade innan vi lagade kvällens middag. Det blev grillad red snapper med ugnrostade grönsaker och svalt rosé till det. Vi var alla helt överens om att bättre än så här kan man knappast ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.