13 februari 2010

Vulkanutbrott

Nu har vi varit på denna paradisö i drygt en vecka. Om ett par timmar går vi ombord på katamaranen Goyava för ett nytt äventyr i södra Karibien.
Vi har haft en underbar tid på Martinique en grön, bergig ö med många härliga sandstränder och ljummet klart hav. Huvudnäringarna på ön är bananer, romtillverkning och turism. Vi har ingen aning om vilken av dem som är störst men vi tror att romtillverkningen ligger i topp.
Igår låg vi på stranden Salinas större delen av dagen. Allt var som vanligt, vinden fläktade, havet var ljumt och klart. Vågorna slog mot stranden och Peter låg för länge i solen och blev röd, trots att han satte timern på en halv timme och sedan bytte sida för att sola andra sidan en halv timme.
När vi kom tillbaka till vår lilla lägenhet fick vi veta av Annick att det hade varit ett vulkanutbrott ca 80 km norr om Guadalope. Aska hade förts med vinden ända hit till Martinique och låg som ett fint sandtäcke på vår uteplats. Tydligen kunde flygplanen varken landa eller lyfta från ön, varför förstod vi inte riktigt kanske var det för mycket aska i luften.
Vi återkommer med rapporter om seglingen så snart det går, tills dess: segla lugnt.

1 kommentar:

  1. Hej hej kompisar!
    Det går ingen nöd på er vad jag kan se, ni har det härligt som vanligt. Oj vad man börjar längta efter lite sol nu. Härute på ön så har vi skottat altanerna så de inte skall säcka ihop av all snö, tagit ett härligt bastubad och rullat oss i snön eftersom havet frusit ihop och omöjliggjort ett dopp. Snart skall vi inhandla kartor och börja planera resan ner till er i vår. Kram och ha det så bra, Åsa och Janne!

    SvaraRadera

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.