06 februari 2010

Le Marin

Nu är vi i Paradiset. Resan hit gick bra även om den var lite i skakigaste laget för oss. Det var väldigt turbulent i luften och skylten med säkerhetsbälte på var tänd en större del utav resa. Men vi landade lyckligt på Martinique om än lite senare är planerat. Som tur var hade vår hyresvärdinna lovat att hämta oss och hon stod där som tur var.
Vi hyr en lägenhet i bottenvåningen av en villa. Vi har kök och sovrum, toalett och dusch och en egen altan under tak. Dessutom tillgång till en underbar trädgård och pool. I trädgården växer allt möjligt exotiskt, mycket utav det finns som krukväxter i Sverige. En buske med gula vackra blommor tilltalar en liten kolibri som brukar komma och suga nektar med fladdrande vingar.
Just nu är det den "torra" säsongen enligt Madame Bakker, vår värdinna. Som läggs är det 24-25 grader och som högst 30-31. I havet är det helt acceptabla +27. Madame tycker att det är lite kallt på kvällarna just nu och undrar ifall vi behöver täcken till sängen, men vi skrattar och tackar nej, vi tycker tvärt om att det är lite varmt att sova.
Idag har vi hyrt bil och börjat upptäcka öns alla hemligheter. Vi började like lugnt och åkte ner till en by som heter St Anne där var det lite marknad och vi gick runt och njöt av kryddor, vackra tyger, nyfångad fisk, korgarbeten och allehanda mat och frukt.
Med lite medhavd matsäck åkte vi sedan till den strand som syns på bilden. Vita som vi är låg vi i skuggan och läste, i solen vågade vi inte ligga. Men å andra sidan så gjorde nästan ingen annan det heller. Alla låg under de träd och palmer som kantade stranden. Många hade också med sig hängmattor och matkorgar. Det var en underbar lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.