11 februari 2010

Randonnée

Idag ringde väckarklockan väldigt tidigt, redan 06,30. Anledningen till detta var att vår hyresvärdinna, som vi numera kallar Annick efter att ha lagt bort titlarna vid aperitifen i söndags, hade erbjudit sig att ta med oss på en morgonpromenad.
Efter en snabb frukost bestående av yoghurt och frukt var vi reda för för dagens stora utmaning.
Vi begav oss ner till Martiniques sydspets där vi parkerade bilen och sedan fortsatte vi till fots. Detta område bestående av öde stränder och mangrove träsk är sedan 1975 skyddat område. En bekväm stig tog oss ut till den en udde med fantastisk utsikt över havet. Under vår vandring träffade vi på det farligaste "djuret" som finns i detta område. Det är ett träd som är väldigt giftigt, man blir varnad för att stå under trädet när det regnar för då kan man få frätskador, frukterna är otroligt giftiga, man får inte använda veden för att elda med eller något annat. Många träd är märkta med målade röda streck så man skall känna igen dem. Annars såg vi inte så mycket annat än krabbor och en och annan fågel i djurväg. Men naturen var storslagen och mangrove träsket en vacker kontrast till havet på den andra sidan av stigen.
Efter ett par timmars promenad i naturreservatet tog vi ett svalkande bad i havet på en nästan öde strand och återvände sedan till huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.