09 februari 2010

Rom, trädgård och kolibri


Dagarna går fort när man har semester. Trots att Martinique inte är en speciellt stor ö, den är bara ca 6,5 mil lång och 3 mil bred. Var du än befinner dig på ön så är det aldrig längre än 1,2 mil till havet.
Både i går och idag har vi åkt runt i vår lilla Clio och utforskat ön. Vägarna är för det mesta bra men branta och kurviga. Motorn på Clion är inte så stark och vi får växla ner till 1:an ibland när det är riktigt brant.
Idag har vi besökt 2 rom-destillerier. En lite mindre och en ganska stor. Det var intressant men egentligen så skiljer sig inte rom tillverkningen mycket från annan sprittillverkning. Skillnaden är att man använder sockerrör som råvara. Naturligtvis blev det några flaskor att stoppa ner i resväckorna.
På tillbaka vägen stannade vi vid ett vattendra i skogen där rent och svalt bergsvatten svalkade våra fötter och vi njöt av den vackra naturen.
Vi stannade också i en vacker trädgård där det växte alla sorters palmer, bambu, orkider och annat vi inte vet namnet på. Där såg vi också dessa vackra kolibris dricka vatten.
Dagens enda moln på himlen var en bankomat som snodde vårt kort men det får vi ta tag i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.