04 oktober 2012

En underbar semesterdag

Idag har det varit en riktig njutardag. Semestern går mot sitt slut, än har vi några dagar kvar som tur är. Vi började denna dag som övriga dagar denna vecka med frukost på terrassen.  En lång och avslappnad sådan.

Sen tog vi en promenad i Collioure, byn där vi bor. Den är en vacker gammal fiskeby, idag ganska turistisk men nu i oktober är det helt ok och väldigt charmigt. Vi handlade lite till kvällens middag bl a färska kantareller.

Sen gick vi och hämtade våra solstolar och badkläder och gick ner till stranden. Vi tog också med lite lätt lunch. Jag badade 3 gånger idag, det var riktigt skönt, säkert 18-19 grader i vattnet. Inga problem att ligga i en stund och simma.

Sent på eftermiddagen åkte vi till Banyuls en by knappt 2 mil söder om Collioure. Där fick vi en guidade tur på Cellier ses Templiers en vinproducent av bl a det väldigt goda söta banyuls-vinerna. Väldigt trevligt.

Nu sitter vi och njuter på terrassen med ett glas rött efter en god middag. Mörkret har sänkt sig över byn, men fortfarande är det "agreable". En dag att spara i minnet inför vintern, mörkret och kylan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det är alltid trevligt med lite respons. Så skriv gärna några rader.